Tanderra dům od Sean Godsell Architects ve Victorii, Austrálie

Tanderra dům od Sean Godsell Architects ve Victorii, Austrálie

Projekt:Tandrový dům
Architekti:Sean Godsell architekti
Umístění:Mornington poloostrov, Victoria, Austrálie
Plocha:3,067 sq ft
Fotografie:S laskavým svolením Sean Godsell Architects

Tanderra dům od architekta Sean Godsell

TheTandrový důmpodleSean Godsell architektije zasazený do svahu na obrovském pozemku na Morningtonském poloostrově, mimo Victoria, Austrálie. Lokalita je známá svými teplými léty a horkými větry, což je důvod, proč je dům částečně vykopán do země. Základní konstrukce budovy je standardní tvar L. K dispozici je také dostatek venkovního prostoru, který je zastíněn, aby se předešlo přehřátí.
Nedaleká kůlna drží sluneční soustavu, která sbírá energii ze slunce, ale tento dům s nízkým nárazem také využívá sběr dešťové vody.

Od architektů:"Tekutá povaha verandahového prostoru je už nějaký čas součástí výzkumu domů. Z tohoto výzkumu se objevily v mé práci dva odlišné prvky – vnější (proti-tektonická) vnější pokožka a nejednoznačný plán, kde použití, funkce, uvnitř i vně jsou organizovány v souladu s non-dogmatickou povahou verandového prostoru spíše než podél nějaké formální linie . Na jedné úrovni je to argument pro regionální architekturu, kde místní podmínky informují designový prvek kulturně zakotvený v asijských i koloniálních dějinách. Na druhé straně mi poskytl argument pro odstranění koridoru jako organizačního zařízení a tím i pro argumenty pro rozdělené plány nebo propojené prostory převládající v asijské architektuře. Kinetická povaha rozděleného plánu mi pomohla odstranit závislost na sekci jako prostorové zařízení z mé architektury a tím přitahovat útok na evropskou modernismu jako formální prostředek generování architektury (tj. Vytvářet zajímavý prostor tím, že mění výšku stropu nebo podlahu úrovně) "

"Tyto myšlenky jsou v práci v tomto domě, který je umístěn na vrcholu kopce na místě 40ha. Dům má krásný výhled na vzdálené moře, ale výhledy jsou na západ a dům je vystaven silnému převládajícímu větru. V létě horké northerly foukají přes místo a je jako protiklad k této expozici, že dům tvoří tvar "L" a vykopá se do země, aby poskytl krytý venkovní prostor pro cestující. Klíčové funkční prostory jsou umístěny diskrétně podél celé délky plánu a spojejí se kryté venkovní terasy spíše než chodby. Přestože byl tento dům dodán o několik let později, byl navržen současně s Glenburnovým domem a je označován za kancelář jako sestra Glenburnové. "

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: